Asiabloggen

Skredderhimmelen i Hoi An

24. april 2011 | Posted by 3 comments

Litt om den store skreddervirksomheten som rår i Hoi An må få bli med på bloggen. Byen er nemlig breddfull av små butikker som skilter med sine omfattende skredderskills.  Etter en liten research på Tripadvisor fant vi fort ut hvilke skreddere av det enorme antallet som var noe å skryte av, og valget falt tilslutt på Kimmy Tailor. Harry navn?  Ja, men flinke var de. På Kimmy Tailor ble vi trygt plassert i hver vår stol med en laptop på fanget.

Så kunne letingen etter den perfekte kjolen eller dressen starte. Litt usikre på hva disse skredderne kunne utrette av underverker, nøyde vi oss i begynnelsen med deres portefølje av utvalgte klesforslag, som var fordelt i ulike mapper på datamaskinen. Men utvalget var heller skuffende for to fashion-bevisste nordmenn. Internettsider fra klesgiganter ble vår neste og eneste redning.

Valget for min del falt til slutt på en bunke kjoleforslag fra nettsiden asos.com. Etter endeløse timer med måling, valg av farger og ørten og førti prøvinger, ble resultatet meget tilfredsstillende for både Axel og meg. Fangsten som er på full fart hjem med posten ble: 3 kjoler, 1 jumpsuit, 1 smoking, 2 vinterfrakker og tre skjorter. Så nå må noen gifte seg.


Stikkord: ,

3 comments Add a comment

 1. Theatass

  Så fine kjolene ble!!slapp av,Didder’n frir snart,så få dere brukt klærne deres!!!;)følger med på reisebloggen vennen min!klem klem


 2. Frank

  Hei. Var å fikk meg tre dresser og flere skjorter i Hoi An. Veldig fornøyd bortsett fra at man blir rundlurt hvis dem forteller at stoffet er «Kashmir vevd i Italia» osv. Her utnyttes vestlig uvitenhet, men passformen ble perfekt. 2. Jula jeg brukte dressen var den frynsete i kragen. Med andre ord dårlig stoff (og det var det beste dem kunne tilby).


 3. Bjørnen

  Hey hey!
  Moro å følge dere på eventyr, og spesielt gøy å se bilder fra de samme stedene i Vietnam som jeg tok bilder av for under et år siden. Tror ikke jeg brukte samme skredder, men er i alle fall fornøyd med det jeg kjøpte så langt. Liker at det ble smoking på deg også, Axel:) Kos dere videre på reise, så skal jeg følge med!


Add a Comment

Det er ikke lenger mulig å legge igjen kommentarer, fordi Asiabloggen er konvertert til et statisk nettsted som ikke trenger vedlikehold. Uansett - takk for at du leser om vår reise fra 2011!